Creating E-learning courses - Hands-on tools & practical tips

HAMRUN - MALTA 2010

Această mobilitate a fost realizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene ,în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii
Conţinutul informaţiilor de pe acest blog este responsabilitatea exclusivă a autorului său iar ANPCDEFP şi Comisia Europeană nu se fac responsabile de modul de utilizare a acestora

ITS

ITS-Institutul de Studii pentru Turism este o instituţie de studii - asemănătoare unei Şcoli Postliceale de la noi - care pregăteşte viitorii manageri de hotel de lux dar şi chelneri şi ospătari pentru acestea . Studenţii lor primesc burse şi alte forme de susţinere materială iar la absolvire pot opta pentru stagii de formare profesională în Malta sau în alte ţări ..... vest Europene sau Asia .


Miercuri , 24 februarie , am avut în program un tur cultural . Unul din cele mai interesante obiective vizitate a fost Fabrica de sticlă din Crafts Village .
 Vă las şi pe voi să vedeţi ce minunăţii au acolo .
 Nu mă pot abţine să nu mă întreb: "Oare renumitele noastre fabrici de sticlă ..... mai există ? Oare... le mai vizitează cineva ??"

Vineri, 26 februarie , gazdele au organizat o vizită la Universitatea din Malta .
Aici , Daphne Pia Kelleher, responsabila biroului de relatii si comunicare ,ne-a prezentat acest minunat centru universitar .
Am aflat că pe 22 noiembrie 1769 ," grand master" Emanuel Pinto de Fonseca actionand prin autoritatea Papei Clement al XIV-lea a înfiinţat în clădirea Colegiului Iezuit o Universitate Publică de Studii Generale , în Valetta .
200 de ani mai târziu a fost construit campusul actual . El a fost inaugurat de "His Royal Highness" Prinţul de Wales la 25 noiembrie 1969.